De joomla component beschreven op deze site bied een komplete oplossing voor het integreren van affilaite feeds met een joomla site. Het gaat hier om functionaliteit aan de achterkant: beheer van de feeds en de automatische import en de voorkant weergave van de geimporteerde data.

Een komplete oplossing als voor joomla voor andere CMS systemen wordt hier niet geboden. Ze zijn er wel. Onderaan de pagina staan een aantal voorbeelden. Onderstaand een aantal oplossingen om deze parser te gebruiken met andere CMS systemen.

Importeren van RSS feeds.

Alle grote CMS systemen beschikken over een extensie ( module, plugin ) die het mogelijk maakt RSS feeds te importeren als content. Gebaseerd op de parser die ook voor de joomla extensie gebruikt wordt is er een standalone datafeeds naar RSS converter. Hier is geen admin panel bij, de feeds worden geconfigureerd in php of xml bestanden. De uitleg op deze site m.b.t. configuratie en callback functies geldt ook voor de stand alone versie. Als je wel een admin wilt, kun je een joomla site neerzetten, in de feed configuratie kun je de instellingen van een feed exporten als xml, die je weer voor de datafeeds2rss tool kunt gebruiken

RSS Importers

  • Drupal : feedapi

 

Tonen van RSS feeds

Een andere optie is het weergeven van RSS feeds naast (bestaande) content. Stel je hebt een (bestaande) website met veel content waar je advertenties op basis van affiliatefeeds aan wilt toevoegen. Hiervoor bouw je naast je bestaande site een nieuwe (joomla) website die gebruikt gaat worden als leverancier van rss feeds. Voor alle grote CMS systemen is er wel een extensie om RSS feeds te tonen. In tegenstelling tot de vorige oplossing importeer je hier de data niet in het CMS van je hoofd website maar toon je slechts een deel van de affiliate site.

Een voorbeeld hiervan is te vinden op deze demo-site op basis van mediawiki: Op de pagina over boormachines is een feed van deze huis en tuin site toegevoegd. bij de rss feeds van com_datafeeds kun je een query meegeven

Het mooiste is dan een RSS module die feedds laat zien op basis van de tags op de pagina.

Importeren als content

Als je de datafeeds als echte content importeert in je CMS (als content,article, post, page,node etc) zijn er geen beperkingen in het gebruik van de gemaakt pagina, de pagina is immers een standaard onderdeel van je CMS en je kunt er alle extensies op los laten.

Er zijn wel wat potentiele problemen: CMS systemen zijn er niet op ingericht om duizenden artikelen met bijbehorende tags ( categorien, taxanomie rubrieken etc) te beheren, al ze het al kunnen joomla kent bijvoorbeeld alleen een eenvoudige rubricering.  Wordpress bijvoorbeeld is prima in staat om duizenden artikelen te beheren, maar de admin loopt hopeloos vast als je te wild gaat met de rubrieken en tags voor de artikelen. Een landen site met landen-regio's- steden heeft duizenden tags en dat gaat fout.

Voor kleine feeds kan het een oplossing zijn, de parser die bij de joomla component hoort is ook voorzien in het toevoegen van extra/andere import functie. Ook is het datafeeds2rss te verbouwen. Bij de eerste verloopt de import dan via een joomla site, bij de tweede is het een zelfstandige toepassing.

Er is een experimentele versie van een wordpress importer. Deze gaat in de komende tijd uitgewerkt worden en kan dan hier gedownload worden: vakantiehuizen demo, dagaanbiedingen demo

PHP includen

Een andere mogelijkheid is het importen van de data ( via joomla of standalone) en daarna een eigen stukje php code te includen in je content of in een sidebar widget. Bijvoorbeeld een widget die producten laat zijn op basis van tags in de artikelen.

wordpress

Andere systemen

standalone

Veel CSV import tools, als iemand ervaring ermee heeft hoor ik het graag.