Te veel gevonden

Bij het opbouwen van de menu's zijn er een tweetal problemen.

 1. Er zijn mogelijk heel veel menu's items. Als voorbeeld: op deze reizen site zijn er ongeveer 200 menu 1 varianten ( de landen) maar respectivelijk 8000 en 14000 menu 2 en 3 varianten ( regio's en steden). Het zou de webpagina aardig opblazen als je een menu maakt die dit allemaal laat zien
 2. Er zijn veel combinaties die geen resultaten opleveren. Als je alle velden met alle varianten vult krijg je heel veel zoekcombinaties die niets opleveren.Land + Regio +Stad is vrijwel altijd een unieke combie alle andere combinaties leveren niet op.

 

de modules lost deze problemen op de volgende manier op:

 1. Een menu laat van de items alleen voor het eerste niveau alle items zien. Voor de andere niveau's wordt de lijst alleen gevuld als er minder dan  'Number of items' zijn. Zou kun je wel selecties tonen die een beperkt aantal varianten heeft. (prijzen werelddelen). Voor andere gevallen toont de module dan geen sub-selectie maar 'te veel gevonden'
 2. De menu's submitten automatisch als er een selectie gemaakt is, of de hele pagina wordt vervangen of ajax achtig afhankelijk van het layout. Als nu bijvoorbeeld een keuze gemaakt is voor menu 1 worden nu alle varianten van menu 2 getoond die bij menu 1 horen. Dus alleen zinnige combinatie's.

 

 

 • Als je toch alle items wilt laten zien zet dan 'Number of items' op een grote waarde in het module menu
  • Of kies als algoritme maximaal
 • Als je het autosubmitten wilt uitschakelen maak dan een eigen custom layout.  Als voorbeeld op basis van de search.php:
  • In modules/mod_datamenu/tmpl copier de search.php naar bijvoorbeeld search2.php
  • Edit search2.php vervang de functienaam DatasearchMenu door Datasearch2Menu
  • Haal de $select_submit en het stukje javascript weg.