Smartsef werkt niet goed samen met een aantal varianten van de module. Smartsef past url's aan onder andere de spaties. Hierdoor werken de queries niet meer.

Smartsef voor joomla 1.5 is al een tijdje niet onderhouden, de smartsef site werkt niet en de extension komt niet meer voor op extensions.joomla.org. Er zijn aanpassingen geweest in joomla sinds de laatste versie van smartsef. Dit zijn al een aantal redenen om smartsef niet meer te gebruiken. In ieder geval een reden om op dit moment geen tijd een smartsef te willen steken.

Er zijn aan aantal situaties waarin smartsef wellicht toegevoegde waarde heeft, voor joomla 1.0 had het dat zeker. Joomla is een stuk beter geworden in het maken van 'Search Engine Friendly' Url's en zoekmachines zijn heel veel beter geworden in het verwerken van de zoekmachine onvriendelijke URL's. Er is zeker nog wat voor de tegen om de Url's een wat fraaier uiterlijk te geven maar de term HRF ( Human Reader Friendly) zou veel beter zijn. 

 

Een zeer ernstig probleem met smartsef is dat na het purgen van de database je complete site onvindbaar is !

Een aantal zaken die smartsef regelt ( bijvoorbeeld de beroerde error meldingen in joomla-core ) zijn ook via de template en .htaccess te regele.

Com_datafeeds doet aardig zijn best om de url vriendelijk te maken, daar is eigenlijk geen rewritting meer voor nodig. Een probleem met com_datafeeds is is dat er heel veel links zijn, en dus de url-repository van smartsef nogal groot wordt. Overhead die ik je kan afraden.