Fun met xmlrpc joomla, wordpress & blogspot

De meer recente versies van de compoment bevat de mogelijkheid een functie aan te roepen op het moment dat een feed succesvol geparsed is. Een mogelijkheid hiervan is om bijvoorbeeld na elke update automatisch een bericht te plaatsen op een weblog. Dat kan dezelfde joomla installatie zijn of een willekeurige andere weblog.

Voorbeeld toepassing

In de feeds-example.php vind je een stukje code, als je deze code overneemt in je eigen feeds.php zal als alles goed gaat de site toppers.gryla.nl automatisch van een post voorzien worden bij elke update van een feed. toppers.gryla.nl is een wordpress installatie met een iets aangepast versie van xmlrpc

 

 

opmerkingen

  • De feed bevat een user name die slechts een tijdelijk karakter heeft, wil je blijven posten op  toppers.gryla.nl vraag dan een account aan.
  • de xmlprc update maakt je eigen cron langzamer
  • als je de update vanaf de command-line uitvoert weet het script niet waar je joomla site te vinden is. Vandaar een extra define.

 

{include_code_listing /var/www/shops.gryla.nl/images/code/xmlrpc-95.txt}

Andere xmlrpc toepassing

(de scripts hiervoor worden binnkort beschikbaar gesteld)

Met Joomla I

Voor de site www.voordewinter.nl wordt via een cronjob periodiek een item uit de database gehaald (met de meeste hits en met de term winter ) en deze wordt gepost als  joomla content (artikel), dus niet als datafeeds item. Dit gaat via xmlrpc omdat voor de winter.nl zich op een andere server bevindt. Helaas ondersteunt joomla niet zo mooi tags/categories als wordpress.

Met google weblogs

winkel-toppers.blogspot.com is een blog bij google eveneens periodiek een bericht neergezet wordt. De api van google is wat ingewikkelder dan de xmlrpc van joomla en wordpress. Het zend framework bevat classess om tegen de api van google te praten (Gdata)

Met Joomla II


Met bovenstaande  voorbeelden  creeer je niet veel meer dan een zoekmachine-spammende site. Echter een onderhouden blog is op dit moment nog een goede methode om bezoekers en zoekmachines blij te maken. Door het van tijd tot tijd toevoegen van advertenties, die weer teruglinken naar je shop kan deze mooi meeliften. Op www.gryla.eu is hier een voorbeeld van te zien, op deze joomla site is aan de voorkant een weblog met reisnieuws. Daarachter zit een shop met reizen, kleding en wat zo nog meer als duitstalige datafeed te vinden is. Periodiek post hier een cronjob een reclame bericht. Op deze site worden de 'keywords' van de artikelen en de zoekfunctie misbruikt als tags. Als je een artikel bekijkt kun je via de 'tags' (bijna) onderaan zoeken.