Skip to main content

Verplaatsten joomla met datafeeds

 

In principe kun je een joomla-installatie met com_datafeeds net zo verplaatsen of copieren als je met een gewone joomla installatie zou doen. Bestanden zippen,copieren,ftpen (whatever) database dumpen. Op nieuwe locatie configuration.php aanpassen voor nieuwe locatie en database, database importeren en klaar.

Tikje tricky is de mogelijke omvang van de dataitems tabel. Die is al gauw een paar mbytes groot. Nu is het helemaal niet nodig om de dataitems ook te verplaatsen, met een run van de feedcron heb je de tabel weer gevuld.

 

  1. Maak een export van de database zonder de tabel jos_dataitems
  2. Importeer de dump
  3. In de download staat in de admin subfolder een sql bestand dataitems.sql, pas hierin de #_ aan in jos_ (uitgaande van de standaard prefix. Of pas de naam aan na de import
  4. Importeer dataitems.sql in de database.
  5. Voor de cron uit, om ervoor te zorgen dat alle feeds opniew geladen worden de lat update terugzetten:
update `jos_datafeeds` set `last_update` = '2007-01-01' 

Een andere kink kan de omvang van bepaalde velden in de datafeeds tabel zijn. In deze tabel worden voorbeelden van de ruwe en verwerkte data opgeslagen in een enkele geval is deze data te groot. De datafeeds tabel wil je wel verplaatsen, de inhoud van deze twee specifieke velden is niet nodig. Je kunt ze voor de zekerheid leegmaken:

 
update jos_datafeeds set example = null, example_raw=null   
(uitgaande van de standaard prefix jos_ )