Waar zijn de karakters/leestekens heen?

Sommige elementen in feeds bevatten leestekens, sommige van de leestekens kunnen ergens in de keten van MySQL/php/joomla/html problemen veroorzaken.

Het gaat om : '/-:&"?_+

De ' en " zijn lastig met MySQL, de /,?,+ en & kunnen problemen veroorzaken in de URL. De - en : worden door joomla op een bijzondere manier behandelt in verband met het SEF systeem.

Daarom worden deze tekens vervangen door een spatie ( ` in geval van ') voordat elementen ( selecties/menu items) aan de MySQL database worden  toegevoegd.

In de callback functie zijn de leestekens nog niet aangepast. Als je op de site bijvoorbeeld 'Nieuw Zeeland' hebt staan kan dat zijn oorsprong hebben in 'Nieuw-Zeeland' of 'Nieuw Zeeland'.

En umlauten en karakteres met trema's en zo?

Het is toegestaan umlauten en soortgelijke karakters in de URI op te nemen, soms wordt de URI dan vertaald naar een encoded string.   In het oorspronkelijke systeem werden de karakters vervangen door hun altenatieve schrijfwijze &ueml; -> ue. Dit is echter een nogal dure bewerking en daarom is ervoor gekozen dit niet meer te doen..