Skip to main content

Toevoegen feeds - flat file parser

De xml parser kan gebruikt worden zonder database, de gegevens worden dan per feed als bestand opgeslagen. Weergave is dan mogelijk per feed.

Het toevoegen van feeds is dan handmatig puzzelwerk. onderstaand een tutorial aan de hand van de 2call feed van daisycon

Aanmaken php script

Maak een nieuw php bestand aan bijvoorbeeld 2call.php. Een template hiervoor staat onderaan deze pagina.

Het script begint met '

Ophalen feed url

Op de daisycon kom je via de informatie van de adverteerder of het menu linkmaterialen->productfeeds bij de feeds van 2call. 2call heeft een viertal feeds de meeste zijn vrij groot. De flat-file parser is minder geschikt voor grote feeds. Hoe groot een feed kan zijn voor een specifieke site is afhankelijk van je server.

In het feed overzicht selecteer ik de feed van de 'toestellen' Kies XML als formaat ( csv kan ook later meer hierover ). Selecteer de link, neem niet de link uit het tekstvlak, maar copier de link daaronder.

 

 

Vul de feed-url in in het php script $url='';

Select parser

De parser kan verschillende soorten xml en csv feeds aan, in het script moet aangegeven worden welke parser-class gebruikt moet worden

Onderin xml_fetch.php staat een lijst met parsers.

Over het algemeen zijn csv bestanden kleiner en sneller te verwerken, xml is hipper en fouten worden eerder duidelijk.

Het geselecteerde formaat was xml, de bijbehorende daisycon class is AffiliateRSS, in de code $class='AffiliateRSS';

Aanroepen van het 2call.php script zal waarschijnlijk een nogal lege pagina opleveren. Het script moet nog verteld worden hoe de velden uit de feed te gebruiken zijn. Roep hiervoor het script aan met showfeed=1. Je krijgt nu te zien hoe de velden eruit zien, de info staat in 'example raw'.

Van belang zijn keuzes voor de menu's en de verschillende velden voor de afbeelding, prijs, een de affiliate link. Zie de code onderaan voor het uitgewerkte script.

De feed heeft in het veld model eigenlijk twee dingen staan, het model en de variant. Fraaier zou zijn dit verder uit te splitsen en er een drielaags menu van te maken.