Voorbeeld Feed Toevoegen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, vervanger is de Engelse versie

 

Feed configureren

Components -> Datafeeds -> Feeds-> (New/Nieuw)

Relevante velden

  • Name/Naam : naam van deze feed. Moet uniek zijn
  • Feed Url : de link van de feed
  • Class : de bijpassende parser. Bij XML feeds meestal overeenkomstig de aanbieder. Bij CSV is er de tab en " feed ( standaard instelling M4N, en de ; en " feed ( standaard bij Daisycon)
  • Select 0 : Ook wel groep of menu 0 genoemd. Een groep of rubriek waar de feed bijhoort. Bijvoorbeeld 'Vakantie' of 'Kleding'.

 

 

 

Hier een M4N feed.

 

 

Codering CSV Bestanden

CSV bestanden bevatten geen coderings informatie. Hier moet je bij de aanbieder 'ISO-8859-1' als codering van de feed instellen, of 'Auto encoding' uitzetten en bij 'Encoding' 'UTF-8'

 

De velden configureren

Klik op Apply/Toepassen. De feed wordt opgehaald, daarna staat rechts de 'ruwe' data en kun je links onder de velden invoeren.

(versie 415) Op basis van bekende velden zal de component proberen een aantal velden (titel, href,  image, prijs,  Select 1,  Select 2,  Select 3)  in de configuratie al in de vullen. Van lang niet alle feeds zijn de velden bekend bij met name de Select velden zul je vaak zelf een betere keuze moeten maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Onder Toevoegen aan beschrijving vind je een vijftal groepen met velden. Deze velden worden toegevoegd aan de description als bullets (unordered list).

 

Het volgende komt onderaan de description te staan:

 

 

Standaard wordt het List item achter de Text geplakt, je kunt het in de tekst plaatsen door middel van ... :

U verblijft ... dagen

 

Het is via de backend niet mogelijk meerdere velden samen te voegen.  Dit kan wel via een callback functie

Verwerken

Save/Opslaan, de feed op aktief/published zetten en de cron job draaien. Om alleen 1 feed te verwerken kun je op de datum of op now klikken. Feeds die niet actief zijn worden niet geimporteerd. Items van een inactieve feed die eventueel al in de database staan worden verwijdert.

 

Ongeschikte feeds

Niet alle feeds zijn geschikt, het is noodzakelijk dat de indeling in rubrieken op de een of andere manier uit de feed te halen is. In sommige feeds mist elke vorm van rubricering.

Veel voorkomende reparatie acties:

 

 

 

 

Voorbeeld Tradtrackerfeed-url generatie: